Секции

03 May 2024 13:20

Съвети от килера: Картоф премахва луничките като с магия

Картофът ще ви стане пръв приятел, искате ли да се отървете от луничките. Сварете го, почистете го, намачкайте и го смесете с жълтък и 2-3 ч. л. прясно изцеден лимонов сок. Загрейте сместа на водна баня до приятно топло и нанесете на равен слой върху лицето. Покрийте с тънък плат, а след 15 минути измийте с топла вода. Изпълнявайте процедурата 2-3 пъти седмично.

Лук и карамфил лекуват косопад и пърхот

Косопадът ще изчезне, а пърхотът ще се изпари, ако смелите и смесите 25 г обвивки от лук и 5 г карамфил. Залейте сместа с чаша спирт, оставете за 2 седмици на тъмно и топло. Когато лосионът бъде готов, втрийте го с леки масажни движения в кожата на скалпа. Ако косата ви е суха, добавете към настойката 3 ч. л. рициново масло. Маската трябва да се прави ежедневно и след месец ще забравите за проблемите си.

Вана с розови листенца премахва умората

Свежи розови листенца ще ви помогнат при всякакви заболявания на кожата, възпаления, екземи, псориазис. Вана с уханното цвете ще се справи с проблеми в нервната система, ще премахне умората. За целта залейте половин листенца с чаша гореща вода, оставете под похлупак, докато се охлади. Излейте настойката във ваната, добавете малко пресен сок от цвекло и прекарайте 15-20 минути в този рай.

Инхалации с подбел ще ви спасят от синузита

За да победите синузита, сложете в емайлиран съд по 1 ч. л. сухи листа от евкалипт, подбел и дяволска уста. Залейте всичко с 450 мл гореща вода, оставете за 20 минути и прецедете. Отлейте 100 мл от настойката и приемайте топла по 2 с.л. три пъти за деня. Останалата част загрейте и вдишвайте парите, редувайки носа и устата. Изпълнявайте за около 3 до 5 минути сутрин и вечер. Целта е да направите 12 инхалации./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче