Секции

05 May 2024 15:13

Пожарникар: Носим дрехи втора употреба от цяла Европа

„Повечето пожарникари у нас събират защитни облекла втора употреба от цяла Европа, скъсани и с изтекъл срок на експлоатация. И тях си купуваме сами”. Това заяви в ефира на NOVA Венцислав Станков, председател на синдикат „Огнеборец”.

Около 3500 от общо малко над 5500 служители на пожарната към момента нямали необходимите им за работа униформи.

Станков подчерта, че и ниските доходи са сериозен проблем за родната пожарна. Освен това, трябвало и спешно подобряване на материалната база.

„По оперативни програми беше закупена много техника, но нямаме финансовия ресурс, с който да я поддържаме”, допълни Станков. Той отбеляза, че пожарните служби страдат и от сериозен недостиг на кадри. Имало сигнали, на които се отзовавал само по един огнеборец.

Поради всички тези причини пожарникарите излизат на протести в София и Варна в четвъртък. Редом до тях ще застанат и полицаите.

„Протестираме срещу неглижирането и неразбирането на проблемите ни, както и несериозното отношение, което ръководството на МВР демонстрира към нас”, заяви Илия Куманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Исканията са пазителите на реда остават непроменени – увеличение на заплатите с минимум 15% и със задна дата; промени в Закона за МВР и приемане на нов закон най-късно след година./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче