Секции

24 April 2024 08:42

В Карловско изпращаме 487 първолаци

Всички училища на територията на община Карлово са готови за започване на новата учебна година, това каза на пресконференция заместник-кметът Антон Минев. Текущите ремонти в учебните заведения и детските градини са приключили.

Продължава ремонтът по енергийна ефективност на сградата на среден и горен курс на СУ „Васил Левски“, който се извършва в съответствие с инвестиционната програма на община Карлово в част – образователна инфраструктура и Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

По същата програма е предвидено и изграждане на многофункционални спортни площадки в 4-те общински училища на територията на Карлово, а в детските градини в общинския център ще бъдат направени детски площадки. В момента се извършват ремонтни дейности в детската градина в с. Розино, където се изгражда нов монолитен корпус за още 2 групи деца. Тези дейности също са заложени в инвестиционната програма на общината.

Строежът в детското заведение е пред завършване и то ще бъде отворено на 25 септември. Основен ремонт е направен на детските градини в селата Войнягово и Каравелово, където в дейностите активно са участвали и родители. „Ръководството на община Карлово благодари на всички, които с доброволен труд са помогнали за осъществяване на ремонта“ заяви заместник-кметът.

Общият брой на учениците през тази учебна година е 4 887, от които 487 първолаци. Броят на децата, които ще посещават детските градини на територията на общината е 1450. Като цяло няма тенденция за увеличаване или намаляване на броя на учащите. На територията на община Карлово през новата 2017/2018 учебна година ще функционират 12 общински училища и 8 детски градини с 11 филиала към тях.

Като цяло училищната мрежа се запазва. В община Карлово има 3 професионални гимназии. От новата учебна година в ПГ „Иванка Ботева“ гр. Калофер няма да има обучение, тъй като със заповед на министъра на образованието учебното заведение е закрито, тези данни съобщи още заместник-кметът Антон Минев на специалната пресконференция организирана по повод началото на новата учебна година.

Ръководството на община Карлово и Карлово ТВ пожелават успешна нова 2017/2018 учебна година на всички ученици, учители и работещи в сферата на образованието.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче