Секции

29 March 2024 12:58

Полицията с мерки за гарантиране на сигурността и опазването на обществения ред при откриването на новата учебна година в областта

Преди да бъде даден старт на учебната 2017/2018 година служители на ОДМВР – Пловдив са провели срещи с представителите на местната власт, РИО, директори на училища и детски градини, ръководствата на частни охранителни фирми. По време на разговорите са набелязани конкретни мероприятия и са съгласувани съвместните действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността при провеждане на тържествата в районите на детските и учебни заведения.

Обсъдени са възможностите за допълнителни мерки за физическата защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година. От страна на полицейските инспектори са припомнени начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на Областна дирекция на МВР - Пловдив.

Спрямо служителите на частните охранителни фирми е предвидено изискване да следят с повишено внимание за лица със съмнително поведение в и около охраняваните обекти, като е определен и редът за подаване на сигналите за констатирани противообществени прояви.

Със започването на новата учебна година мерките за пътна безопасност на децата и младежите се засилват и в тази връзка от 1 септември до края на октомври е създадена организация за провеждане на традиционната „Акция на полицията: “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, при която полицейски патрули ще дежурят на най-критичните точки около всички училища и детски градини в Пловдив и областта.

В рамките на акцията, съвместно с представители на местната власт, в районите на всички детски и учебни заведения са извършени обследвания на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради, обезопасяване на входовете и др., като за всяка констатирана слабост са дадени съответните писмени предписания.

По време на тържествата за първия учебен ден полицейски служители ще запознаят родители и педагози с риска от пътнотранспортни произшествия с деца и ще отправят конкретни препоръки към тях. Беседи за безопасно поведение на пътя ще бъдат изнесени в детски градини и в началния и гимназиални курсове на училищата - по илюстративен и демонстративен начин и чрез използване на изградени учебни площадки, пред децата ще бъдат представени различни ситуации на пътни злополуки и ще бъдат дадени практически съвети.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче