Секции

20 April 2024 17:22

ВМЗ изказа подкрепата си към идеята на правителството за отстраняване на посредниците при търговските сделки с ВПК

Работници и служители от ВМЗ Сопот с митинг изказаха подкрепата си към идеята на правителството на България за редуциране, или напълно отстраняване на посредниците при извършването на търговски сделки между държавните фирми от Военнопромишления комплекс и други търговски организации. Това съобщи за Радио „Фокус” Пловдив председателят на Синдикат „Подкрепа” към ВМЗ Димитър Атанасов. В позицията, която е била изчетена пред работниците се казва, че „това действие на държавата би довело до повишаване нивото на печалба на предприятията от Военнопромишления комплекс и реинвестиране в последствие за постигане на по-добри здравословни и безопасни условия на труд, усвояване на нави продукти с по-висока добавена стойност, по-силна социална политика и отговорност към целия персонал на дружеството”.

„За първи път от много години държавата показва ангажираност към Военнопромишления комплекс на България, целяща оздравяване и модернизиране и едно по-високо възнаграждение за труда на хората”, пише още в позицията на синдикатите. Позицията беше приветствана и подкрепена от всички работници, тъй като е напълно в тяхна защита и в техен интерес”, съобщи секретарят на КТ „Подкрепа” във ВМЗ Красимир Цветков. Ако постигнем тези цели, ще е голям успех за нас”, добави той и напомни, че когато синдикатите на предприятието се захванат с нещо винаги постигат крайната си цел.

На митинга днес са излезли около 300 души, тъй като предприятието има много договори и не е възможно да се прекъсва производствения процес, уточниха синдикалистите./Радио Фокус/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки проблем, който реша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.


Декарт