Секции

29 March 2024 09:33

В Карлово тържествено откриха новата учебна година

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов откри новата учебна година в СУ “Христо Проданов” и приветства всички ученици, учители и родители. В своето обръщение към тях той каза: “За всеки един от нас първият учебен ден е нещо свято. Тук е мястото да спомена имена от най-новата история на Карлово, които са оставили следи и в историята на България. Защото да говорим за България преди век, два или днес, без Карлово е немислимо. Искам да спомена имената на Христо Попвасилев, Райко Хаджигенов, Райно Попович, Матю Тантилов, Ботьо Петков и на най-великия, най-чистия – Апостола на Свободата, който също в краткия си живот е бил и български учител. Чест и слава за тях и за всички български учители!....На всички Вас пожелавам успешна година, здраве, късмет и усмивки!”

На тържественото откриване на първия учебен ден 15-ти септември в СУ “Христо Проданов” присъства и официална делегация от Федерална република Германия, водена от кмета на приближения на Карлово град Зехайм-Югенхайм. Г-н Олаф Кюн също приветства всички присъстващи и изказа своята благодарност за указаната му чест да бъде част от този весел празник. Други гости на тържеството бяха: Веска Ненчева – народен представител от 44-то Народно събрание, Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, подполковник Станимир Йорданов – заместник-началник на щаба на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Лъчезар Бакърджиев - председател на Училищното настоятелство и Христо Гилев – председател на Обществения съвет към СУ “Христо Проданов”.

След официалната церемония се проведе работна среща в училището, на която присъстваха гостите от Зехайм-Югенхайм. Кметът на Карлово представи своята идея за изработване на съвместен проект за училищата и детските градини, който да бъде полезен за България и Германия. На срещата бяха обсъдени и добрите практики в образованието на двете държави. Директорът на СУ “Христо Проданов” Мариана Маринова представи училището, неговата дейност и история.

Първият учебен ден – 15-ти септември - бе тържествено отбелязан във всички училища на територията на община Карлово. Юбилейна грамота за проявено и доказано родолюбие и патриотизъм в професионалната и обществената дейност и вярност към заветите на Апостола на свободата по повод 180 години от рождението му, както и златна значка с неговия лик получиха директорите на общинските училища в Карлово. С много настроение, песни и стихове децата на община Карлово посрещнаха Новата учебна 2017/2018 година.

На добър час, мили ученици!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче