Секции

19 April 2024 23:09

Д-р Кабаиванов посрещна официална делегация от Германия в Карлово

Д-р Емил Кабаиванов посрещна официална делегация от Германия, водена от кмета на град Зехайм-Югенхайм. Г-н Олаф Кюн бе приветстван от Царицата на розата Христина Караколева.

На срещата бе обсъден проектът на меморандум за сътрудничество между Карлово и Зехайм-Югенхайм, който се предвижда да бъде сключен след месец октомври тази година. Връзката между немския град Зехайм-Югенхайм и България е замъкът Хайлигенберг, в който е живял първият български княз след Освобождението на България – Александър Батенберг.

Кметът на Зехайм-Югенхайм Олаф Кюн представи пред всички присъстващи в заседателната зала на община Карлово презентация, съдържаща исторически факти и забележителности за града. Той подчерта, че провинция Хесен, в която се намира община Зехайм-Югенхайм, е една от най-икономически силните провинции в Германия. Олаф Кюн благодари на д-р Кабаиванов за топлото посрещане и го увери, че с нетърпение ще очаква подписването на меморандума за побратимяване между двата града да стане факт и да започнат работа по много общи проекти.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче