Секции

26 April 2024 14:31

Карловски младежи, които участваха в международен обмен, се завърнаха

Завърна се групата младежи от Карлово, взели участие в международния младежки обмен "Pay it Forward" в Бранещи, Румъния. В периода 31 август- 8 септември 2017 група от 12 младежи и двама ръководители участваха в проект, включващ 56 младежи от Румъния, България, Португалия и Турция. Проектът целеше повишаване съзнанието на младите хора относно различните маргинализирани групи в обществото.

Младежите се запознаха с интеграционната политика на Румъния, посетиха две ромски общности в района на гр. Бранещи, Парламента и стария град в Букурещ. С много ролеви игри и дискусии младите хора "влизаха в обувките" на различни социално изолирани групи от обществото, за да усетят реалните условия, с които се сблъскват ежедневно тези хора.

На междукултурната вечер всяка страна представи своята култура и традиции. Българската група смая връстниците си с танци в традиционни български носии, топла баница, приготвена от ръководителя г-жа Димитрика Върбакова, викторина за България.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд