Секции

25 April 2024 04:27

Кметът на Карлово в съда: Не съм извършил нито едно от престъпленията, в които ме обвиняват(ВИДЕО)

Не съм извършил нищо от това, в което ме обвиняват. Вярвам в правосъдието, така съм възпитаван, да уважавам българските институции. Това коментира днес пред Карлово Тв кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. След като съдиите в Карлово си дадоха отвод в края на процеса, той стартира днес отново в Районен съд Пловдив.

Както съобщихме, управникът на подбалканския град е обвинен в това, че в качеството си на длъжностно лице е присвоил чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лв., собственост на Община Карлово, получени от нея по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд за „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр.Карлово“, връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и управлява, като присвоените средства са предоставени на Българската държава от Европейския съюз.

Средният разпит на свидетели продължи по над час и половина за човек, утре отново ще има заседание по същия казус. Д-р Кабаиванов и адвокатът му Александър Попчев бяха категорични, че ще пледират за пълна невинност. Заседанието протече при затворени врати, защото делото бе засекретено.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче