Секции

25 April 2024 05:08

Антон Минев: Въведохме още една зона за платено паркиране, спираме тази дейност до края на годината

В града бе въведена още една зона за платено паркиране, с което се спира тази дейност до края на годината. Това съобщи в предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус” Пловдив зам.-кметът Антон Минев. Новата зона е в близост до пазара, на паркинг “Зеленият блок“ – кръстовището на улиците „Ген. Карцов“ и „Ген. Вл. Заимов“. Цената за паркиране в зоната е 1 лев на час при заплащане чрез паркомат или 1,20 лева с ДДС при заплащане с SMS на номер 13335.

Платеното паркиране е само за времето от 8.00 до 17.00 часа всеки работен ден. На нарушителите се поставят скоби. Първата зона за платено паркиране беше въведена през месец август, пред сградата на общината. С въвеждане на зони за платено паркиране община Карлово цели създаване на ред и организация по отношение на паркирането в най-натоварените части на града, което със сигурност е в интерес на гражданите.

„До края на тази година няма да бъдат въвеждани нови платени зони, тъй като за продължаването на тази дейност са необходими средства за закупуване на паркомати за таксуване”, каза зам.-кметът Антон Минев. „В бюджета няма повече средства за такива паркомати тази година”, добави Минев и уточни, че един паркомат струва 15000 лева. За следващата година е предвидено общината да закупи още три паркомата.

„В последно време няма критики за платените зони, тъй като за шофьорите е удобно, когато имат някаква работа в центъра на града да платят 1 лев и да паркират свободно. Иначе градът се задръства”, каза още Антон Минев./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче