Секции

29 March 2024 15:44

Три години условно за Иванка Американката, поръчала убийството на шестима

Иванка Ройдова, която стана известна с прякора си кървавата Иванка бе осъдена на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Това реши днес Окръжен съд в Пловдив. Тя е призната за виновна в подбодителство за убийството. Тя е обвинена, че е планирала убийството на брат си и семейството му. Пред БЛИЦ Ройдова коментира, че присъдата е пълен абсурд и ще обжалва до пълно оневиняване.

"Всичко това е някой казал на някого нещо. Аз няма защо да поръчвам на брат ми и на останалите, тъй като дори те да са мъртви, аз не съм наследница на милионите на баща ми. Наследница и разпоредител на имуществото му е гувернантката ми Недялка Бързакова и единственият начин, по който аз мога да взема наследството е да я съдя по законен път. Аз смятам, че този процес е скалъпен и всичко това е поръчано от Бързакова", каза още тя.

След като чу присъдата братът отказа коментар, но адвокатката заяви, че цялото семейство иска ефективна присъда за Иванка и вероятно също ще иска да обжалва в 15 дневен срок пред Апелативен съд. Припомняме, че скандалът гръмна миналата година, когато на пресконференция прокуратурата в Пловдив обяви зловеща схема. Иванка е търсила наемен убиец, който да ликвидира цялото семейство на брат й, включително и двете внучета, които са на 8 и 15 години.

Масовата екзекуция трябвало да стане на Гергьовден, когато цялото семейство се събира да празнува именните дни на децата на Стойчо Ройдов. Таен агент от ДАНС се е внедрил и се е представил пред Ройдова като наемен убиец. той е дал показания за зловещите намерения на обвиняемата, след като тя му дала 3000 лева капаро, за да започне приготовления за убийствата.

До момента Иванка Ройдова категорично отрича този сценарии и заявява, че е дала въпросните пари, като си е мислела, че тайният агент не е наемен убиец, а човек, който може да оправи документите по наследството в Америка. Според твърденията на адвоката на обвиняемата, милионите няма как да бъдат взети от клиентката му, защото приживе милионерът Георги Ройдов, който бил болен от Алцхаймер преписал цялото си богатство на гувернантката си Нели Бъзева./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче