Секции

24 April 2024 15:56

ВМЗ скочи: Искаме възраждане на завода и няма да позволим да ни крадат продукцията(ВИДЕО)

Работници от най-голямата на Балканите оръжейница-ВМЗ Сопот, излязоха днес на мирен протест. Те се обявиха за опазване на фирмената информация и против усвояване от други фирми на изделия на предприятието. Хората не смееха да кажат всичко, което се е нагнетило в тях през годините, но подчертаха, че имат опасения, че тяхна продукция се произвежда от частни фирми.

Има притеснения, че по този начин ще се оголи пазара на МВЗ и там ще останат без работа. Освен това оръжейниците се притесняват, че има изтичане на информация, до която по закон не трябва да имат достъп други предприятия.

Продукцията в държавния завод е най-качествената, той трябва да се възроди, в него да се инвестира, да се налеят свежи пари, да се привлекат млади специалисти, да се закупят нови модерни машини и технологии. Парите от продукцията, която произвеждаме, не се връщат на 100% при нас, а ние смятаме, че те трябва да се реинвестират във ВМЗ.

Това коментираха пред медиите дългогодишните работници Стефан Димитров и Татяна Кирякова. Недоволните казаха още, че от 2 години в предприятието има възход, но има още много какво да се желае и всички очакват то да се възроди в пълния си капацитет, както е било преди години.

Тогава заводът е изхранвал почти целия Подбалкан. Карлово ТВ припомня, че това е втората подобна проява на оръжейниците, след като преди седмица държавата се обяви срещу посредниците при сделките на ВМЗ.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче