Секции

29 March 2024 09:24

Ексклузивно в Карлово ТВ: Вижте какво се случва с ЧСИ Мариана Обретенова и община Сопот

В редакцията на Карлово ТВ се получи писмо от юристи, колеги на ЧСИ Мариана Обретенова. Както многократно Карлово ТВ съобщи е излъчи репортажи, юристката се занимава със сагата в Сопот и е ЧСИ, което работи в полза на консорциума, построил пречиствателната станция. Юристите ни сезират за казус в съда, от който и самите те са учудени. Решението е абсурдно.

Обретенова е взискател към длъжника-община Сопот. Оказва се, че Обретенова е въвлечена в странен и абсурден казус и трябва да работи в помощ и като помагач не на консорциума, а на местната власт. Публикуваме писмото без редакторска намеса.

Съдебната система винаги е права, дори в парадокса си!

Казусът "Сопот " се оформи като завидна конкуренция на прочутото произведение "Параграф 22". Врагът на Община Сопот-ЧСИ Обретенова, изведнъж се оказа помагач на същата тази община. С акт на Окръжен съд Пловдив, Мариана Обретенова е трето лице-помагач на ищеца-Община Сопот!

Съдът решил, че с нейната помощ ще размаха магическата пръчка и ще опрости грешката, струваща 900 000 лв. от сметката на Общината, платени на НАП от временно изпълняващ длъжността кмет, на един от взискателите по делото. Дали изборът на едната фирма е случайност или добре прикрита сделка на кмета ...никой не може да каже.

Обретенова трябва да защити Община Сопот, но от кого? От ръководството, от взискателите по изпълнителното дело или от банката, направила превода. Според закона: Привличащата страна и привлеченото лице трябва да имат общ интерес, решението да е изгодно за привличащия. Съгласно чл. 218 ГПК, трето лице може да встъпи в делото до приключване на съдебното дирене в първата инстанция, за да помага на една от страните, ако има интерес решението да бъде постановено в нейна полза.

Условието за привличане на трето лице е това трето лице да има интерес от привличането, който се определя от постановяване на решението в полза на ищеца. Трето лице може да встъпи в делото, ако има интерес решението да бъде постановено в полза на една от страните. С участието си в процеса третото лице като помагач цели постановяване на решение в полза на страната.

Как един ЧСИ, описал имуществото на същата тази община има интерес решението да е в полза на длъжника, който е гонил до вчера. И как ръководството на Общината е видяло в лицето на Обретенова Райна Княгиня...само то може да каже.

А дотогава ЧСИ Обретенова ще трябва да защитава Общината от взискателя, за който работи.

Темида е със затворени очи, а ние с отворените...ами ще ги държим широко отворени и ще цъкаме с език и ще говорим: "Това само в България може за се случи"

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче