Секции

29 March 2024 03:13

Розалин Петков: Над 8 млн. лв. ще получат училища и детски гради в областта

„За пореден път правителството спази обещанието си и осигури средства за българските училища. Образованието е основен стратегически приоритет за ГЕРБ и ние ще направим всичко възможно нашите деца и младежи освен качествено образование да имат уютни и учебни стаи, както и физкултурни салони, защото освен умни, децата ни трябва да са и здрави, каза на пресконференция в офиса на ГЕРБ – Пловдив област народният представител Младен Шишков. По думите му общо 624 млн. лева евросредства по програма „Региони в растеж“ тръгват към българските общини.

В Пловдив област общината, която е успяла да защити своите проекти и ще получи финансиране от ОП „ Региони в растеж“ е Карлово. Общата сума е 7 174 946,521, каза областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Розалин Петков . Община Карлово е кандидатствала по приоритента ос 1 „Устойчиво градско развитие“ на ОПРР.

„Тя е сред общините с проектни предложения по инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура с включени инвестициите в спортна инфраструктура, уточни Розалин Петков. Той добави, че проектите, одобрени за финансиране на спортната инфраструктура включват: Изграждане или възстановяване на спортни и игрални площадки в дворовете на учебните заведения и детските градини.

Още две общини в област Пловдив ще получат пари по програмата, уточни народният представител Запрян Янков.

Една от тях е община Първомай. Той добави, че това е общината, която е със сключен договор за безвъзмездна финансова подкрепа, но БЕЗ включена спортна инфраструктура.

В Община Първомай ще се подобрява материално – техническата база на Професионална гимназия по селско стопанство, с цел повишаване на качеството на образователната среда. Отпуснатите средства са в размер на 1 млн. 297 814 лева, каза още Янков.

Областният координатор Розалин Петков допълни, че предстои да бъде подаден проект от община Асеновград – за обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на ДГ, модернизация на училища и рехабилитация на дворните пространства./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче