Секции

03 May 2024 06:22

Често пием вино и чашите се захабяват лесно. С този трик, обаче, ще си улесните живота

Ако често пиете вино сами или в компания, има няколко неща, които трябва да знаете, за да може чашите Ви за вино винаги да блестят. Следвайте тези прости съвети:

1. Когато миете чашите за вино, не бива да ги държите за "столчето", защото това е най-чувствителната част от цялата чаша. Хванете внимателно цялата чаша и я измийте. Така че да няма голям риск от подхлъзване и счупване.

2. Чашите не трябва да се измиват с вряща вода. Топлата вода причинява пукнатини на стъклото, затова е добре да ги измиете с топла вода. Ако стъклото е от кристал, топлата вода не може да го повреди, но стъклата от тънко стъкло са по-чувствителни.

3. Не измивайте чашите за вино с препарат, който има силна миризма. Този аромат може да се смеси с ароматните нотки на виното, а виното има различен вкус. Изберете препарат с неутрална миризма.

4. След измиване незабавно избършете чашите за вино с кърпа. Водните капчици могат да оставят петна върху стъклото, така че след измиване ги избършете с хартия или памучен плат./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче