Секции

20 April 2024 08:44

Сопот въстана, бесилка увисна пред общината!(ВИДЕО)

Част от гражданите на Сопот се събраха тази вечер пред общината на протест. Недоволството е срещу тандема Деян Дойнов-Николай Новаков. Хората прочетоха декларация, че под управлението на кмета и заместник-кмета от 2 години в общината цари хаос, безхаберие и управленческа немощ.

"Не може заместник-кметът да ни нарича дърти пенсионери, ибрихчии, тюфлеци и да се държи в 21 век като заптие от 19-ти век. Искаме оставката му", скандираха недоволните.

Официалният повод за днешния протест е уволнението на директора на къща музей Иван Вазов - Стефан Филчев. Това стана само 2 месеца преди да изтече мандатът му и според протестиращите поводът е политически.

Самият Филчев заяви, че се чувства унизен и скандализиран, защото за почти 5 години е направил страшно много за туризма и развитието на културното наследство в Сопот. Той ще съди властимащите заради това, че го наричат крадец. Беше приета декларация в подкрепа на Филчев и искането на оставка на кмета и заместник-кмета, която ще бъде изпратена до Министерството на културата и Народното събрание.

Беше съобщено също, че преди време Гражданският комитет на Сопот е сезирал компетентните органи и министерството на финансите за груби нарушения. Проверка на прокуратурата е показала, че има такива и вече е образувано досъдебно производство. Много местни полицити от Сопот и Калрово дойдоха да изразят подкрепа за Стефан Филчев. Пред сградата на общината протестиращите поставиха бесилка, тъй като заместник-кметът Новаков направи публично изказване, че ако тази вечер се събират повече от 8 човека, той лично ще се обеси.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Повечето хора са толкова субективни, че всъщност не се интересуват от нищо освен от самите себе си.


Шопенхауер