Секции

27 April 2024 04:45

Кметът на Карлово проведе работна среща с представители от Грузия

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с представители от Грузия. Делегацията, водена от Тимур Валилуев – ръководител отдел “Стратегии и иновации” към Сокар газ Грузия, посети община Карлово, за да се запознае с технологията Виртуален газопровод, чрез която се захранва градската газова мрежа и всички нейни потребители.

Освен технологичните решения, въвеждани от Си Ен Джи модул Системс и Карлово Газ, д-р Кабаиванов запозна гостите и с инициативата община Карлово да учреди Общински възмезден еко фонд, който ще се формира от дарения на газоразпределителното предприятие. С тези дарения ще се възмездява общинският бюджет за намалението на имотния данък на собствениците на имоти, преминали на отопление с природен газ.

Други общини, които са заимствали от технологията Виртуален газопровод, използвана на територията на община Карлово, са община Струмица, представена от тогавашния кмет, а сега премиер на Македония - Зоран Заев; община Прищина, Косово, както и гръцката национална газова компания ДЕРА.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.