Секции

02 May 2024 23:42

Цветанов удари по БСП, създавали заплахи за националната сигурност!

БСП не е алтернатива за управлението на страната, но се стреми към него чрез скандали, манипулации и опити за ерозиране на българските институции. С противопоставянето, което БСП генерира, се създават заплахи за националната ни сигурност. Така председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов коментира спекулациите от страна на опозицията по повод предстоящото приемане на доклада за националната сигурност, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Докладът е над 100 страници, но явно от БСП са чели само до 11-ата и правят неверни интерпретации относно Русия”, заяви Цветанов по време на семинар на Старейшини ГЕРБ, който се провежда във Варна. „Усилията на правителството във всички секторни политики намират отражение в системата на сигурността, както и за стабилността в държавата”, каза още Цветанов.

Той запозна присъстващите с предприетите мерки за подобряване благосъстоянието на гражданите, като акцентира върху осигуреното допълнително финансиране в сферата на образованието. „206 000 деца не фигурират в информационната система на образователното министерство. Голяма част от тях са напуснали страната заедно с родителите си, но останалите, които са тук и не ходят на училище, трябва да се върнат в класната стая.

11 600 служители работят за това и до момента 9000 деца са върнати в образователната система, която е основополагащ фактор за всяка икономика в света”, отчете зам.-председателят на ГЕРБ. Той припомни, че с увеличението на учителските заплати и планирания ръст на минималните пенсии от 1 октомври в бюджета за следващата година ще бъдат заложени допълнително 510 млн. лв., без да се допуска дефицит.

„От вчера на практика е изпълнено още едно от обещанията на ГЕРБ – стартирахме програма на стойност 20 млн. лв., която ще позволи на младите майки да поверят грижата за малките си деца на възрастни хора срещу заплащане и да се върнат на работа”, добави Цветан Цветанов. Той добави още, че правителството осигури 624 млн. лв. по линия на „Региони в растеж” за инвестиции в образователната инфраструктура.

„Други 100 млн. лв. се отпуснаха за регионалното министерство за ремонт на пътната инфраструктура преди зимния сезон”, посочи още Цветанов. „Макроикономическите анализи нареждат България сред държавите отличници, а под ръководството на министър–председателя Бойко Борисов страната ни изгради международен авторитет и се доказа като лидер на Балканите”, обобщи председателят на СГЕРБ и вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите – сеньори към ЕНП Николай Андреев.

Той изтъкна, че „със своите качества, богат жизнен и професионален опит Старейшините на ГЕРБ се утвърдиха като една от основните части на партията, спечелила заслужено доверие сред българските граждани”. Като символичен домакин на форума кметът на Варна и областен координатор на ПП ГЕРБ Иван Портних приветства присъстващите и им благодари за подкрепата и съвместната работа.

„Виждам, че хората оценяват високо развитието на Варна, която затвърждава името си на морска столица. С целево отпуснатите от правителството 100 млн. лв. за инфраструктура, обликът на града ще продължи да се променя. Неслучайно именно тук се провеждат срещи на високо равнище и предстои да се състои заседание между правителствата на България и Румъния”, отбеляза Цветан Цветанов.

Той обаче изтъкна, че не по същия начин се развиват процесите в управляваните от БСП общини и даде за пример Провадия, която посети вчера. Общинското ръководство неглижира 5-те от общо 24 населени места, където кметовете са от ГЕРБ. „Този двоен аршин е несправедлив. ГЕРБ не дели хората по политически принцип и средствата, отпускани на общини, където ръководството не е от ГЕРБ, са доказателство за това”, отчете Цветан Цветанов. Той изтъкна, че ПП ГЕРБ ще търси рестарт в някои от своите организации в страната, където са констатирани слабости и даде за пример Хасково и Ботевград.

„Отворени сме да търсим качествени и отговорни хора по места, промените в Добрич вече връщат към редиците на партията, хората, които досега са били демотивирани да работят и това със сигурност ще се отрази и на изборните резултати”, поясни зам.-председателят на партията. Той благодари на евродепутатите Емил Радев и Владимир Уручев, на представителите на местната и държавната власт, които са сред гостите и лекторите във форума и с активността си реализират политиките на партията. Цветан Цветанов пожела успех на семинара и ползотворна работа на Старейшини ГЕРБ, като ги определи като тандем от отговорни хора с авторитет и потенциал./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче