Секции

28 March 2024 22:33

Ръководството на ВМЗ-Сопот потвърди за негодната продукция на

„Емко“ съхранява неправомерно боеприпаси с изтекъл срок на годност в складовете на държавното дружество ВМЗ-Сопот. Преди време БЛИЦ информира, че ВМЗ развали същите договори и покани „Емко“ да вдигне опасната си продукция, което и до момента не е направено. Ето какво каза по темата изпълнителния директор на ВМЗ инж. Иван Гецов в интервю пред медията ни.

- Г-н Гецов, вярно ли е, че фирма "Емко" е съхранявала боеприпаси с изтекъл срок на годност на територията на ВМЗ?

- Вярно е.

- Какво количество са били въпросните боеприпаси?

- В момента се извършва задълбочена проверка, която трябва да установи какво е количеството на боеприпасите, които са били складирани с изтекъл срок на съхранение. Със сигурност има боеприпаси, които са били съхранявани с години повече от предписаното. Техният брой трябва да стане ясен при изготвяне на съответния отчет. След това отчетът ще бъде предаден на компетентните органи.

-Опитва ли се Емилиян Гебрев да притиска държавата да върне отнетия лиценз преди да са приключили законовите процедури и проверки с постоянните протести, които организира с участието на различни политици?

- Каква е целта на г-н Гебрев, аз не мога да кажа. Искам да приключи проверката, която трябва да покаже какво е количеството на боеприпасите с изтекъл срок на съхранение на фирма "Емко", които са били на територията на ВМЗ. Тогава ще имам пълна информация и ще мога да бъда по-конкретен.

-Как ще коментирате позицията на премиера Бойко Бориков, който се обяви твърдо против частните фирми посредници да стоят на входа и изхода на държавните предприятия от военно-промишления комплекс?

- Приветствам идеята на министър-председателя Борисов. Една такава мярка ще доведе до подобряване както на организацията на работа, така и на ценовите нива. ВМЗ вече започна да работи в такава посока. Ползата от елиминирането на частните посредници във военно-промишления комплекс ще бъде много голяма. И тъй като незабавното премахване на посредниците ще е много трудно, то първостепенна задача е тяхното участие да бъде редуцирано до минимум. /Интервю на агенция БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Погледни назад, къде си бил, за да разбереш накъде отиваш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота