Секции

20 April 2024 15:10

Военните празнуваха 25 години от създаването на бригадата в Карлово(ВИДЕО)

Тържествено военните от 61 Стрямска механизирана бригада Карлово честваха 25 години от създаването на поделението в центъра на града. Бригадата е сформирана на 2 октомври 1992 година. Бригаден генерал Пламен Йорданов и кметът на общината д-р Емил Кабаиванов поздравиха хората под пагон.

Генерал Йорданов подчерта, че военните са добре подготвени, припомни многократните и успешни мисии в Афганистан, Ирак, Босна и Херцеговина. Висшият военен каза, че въпреки, че бригадата е добре окомплектована, има трудности с новите попълнения и с набирането на нови служители.

На празника присъства и председателят на Комисията по отбрана, вътрешен ред и сигурност в парламента ген. Константин Попов. Той потвърди думите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, че от догодина държавата отпуска средства за увеличение на заплатите на военните с около 100 лева. Висши военни и много граждани уважиха празника на 61 бригада.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд