Секции

23 April 2024 18:17

Директорът на библиотеката в Карлово с идеи как да насърчим децата да четат

Директорът на Общинска библиотека – Карлово Мирослав Колев участва в конференция за насърчаване на четенето Националната агенция по Програмата „Еразъм+”, Национално звено за координация по дейност eTwinning, Национален Еврогайдънс център и Национален Европас център. ЦРЧР през лятото обяви конкурс за подбор на участници в Шестата национална конференция „Насърчаване на четенето” под наслова „Помогни ми да прочета“.

Конкурсът беше насочен към училища, детски градини, училищни, регионални и национални библиотеки, както и към учени, художници, дизайнери и други хора на духа, за които темата е значима и които са засегнали тази тема по един или друг начин в работата си, обвързана с културата и образованието, или по проекти от Програма „Еразъм+”, Програма „Учене през целия живот”, дейностите eTwinning, Европас или Еврогайдънс.

Мирослав Колев участва в конкурса и кандидатурата бе одобрена за участие в конференцията, която се състои от 27 септември до 30.09.2017 г. в Хисаря. „Представих разнообразните инициативи и кампанията „Да върнем децата в библиотеката” - обновяване и изграждане на привлекателен кът за деца в детски отдел на Общинска библиотека – Карлово. Пъстър и цветен за стимулиране на детското четене. Върнах се вдъхновен, за да насърчавам четенето!“ споделя впечатления си Мирослав Колев.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче