Секции

18 May 2024 20:32

Спецакция нанесе жесток удар на бос №1 на мафията, въртял бизнес с кланове на Коза Ностра

При съвместна акция на корпуса на карабинерите и полицията на Италия рано тази сутрин бе арестуван боса на разпореждащия се в Южна Сицилия клан Ринцивило – петдесет и седем годишния Салваторе Ринцивило. Той бе закопчан в Рим, откъдето дирижирал трафиците си на острова и из цялата страна в сътрудничество с другите два легендарни клана на Коза ностра – Мадониа и Корлеонези, уточнява в. Монитор. До 2013 г.

Салваторе излежавал петнайсетгодишна присъда за участие в престъпно сдружение от мафиотски тип, а в момента „доживотници“ при строг затворнически режим за убийства, търговия с дрога, рекет и други тежки престъпления са неговите двама по-големи братя.

Едновременно с боса на клана „Ринцивило“ в столицата Рим, в Палермо и в някои други градове на Сицилия бяха закопчани още 36 негови близки сътрудници. Сред задържаните е известният римски адвокат Джандоменико Д’Амбра, който освен че защитавал в съда арестуваните членове на престъпната структура, бил основен консултант на нейния тартор по легализирането на приходите от нейната незаконна дейност.

За съжаление в кюпа на щракнатите с белезници лица има и двама карабинери, които пък информирали редовно Салваторе Ринцивило за евентуални полицейски акции срещу него, хората му и контролираните от тях промишлени предприятия, ферми, заведения за хранене и други.

Закопчани са и двама от шефовете на борсите за плод и зеленчук в Милано и Рим, които се разпореждали с пристигащата всеки ден от Сицилия стока. Италианците укриват всяка година данъци за над 110 милиарда евро – би тревога вчера влиятелният римски всекидневник „Република“, позовавайки се на социологическо изследване. Това на практика са парите, които биха покрили годишните разходи в страната за здравеопазване.

Според авторитетният вестник за съжаление държавата успява да си възстанови едва 1,13 на сто от откраднатите от нея средства, докато в другите западноевропейски страни „успеваемостта“ надхвърля 17 процента./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн