Секции

25 April 2024 17:50

Зорница Акманова пред Карлово ТВ: Важно е институциите да си вършат работата

„Добре съм. Няма човек, който да не се стресне след такова мародерство. Това, както се случи на мен, може да се случи на всеки друг колега. Важната в случая съм не аз и моята изгорена кола, важно е институциите да си свършат работата и да докажат кой е изпълнител на палежа.

Никога до сега не съм била заплашвана, нямам лични войни с никого. За това предполагам, че палежът касае работата ми, но искам да изчакаме полиция и прокуратура, за да разберем със сигурност кой е виновният. Това разследване, което направих за Господари на ефира показа безчинствата и своеволията, които са типични за малките населени места.

Тази безчинства трябва да спрат и това е идеята на разследването. Това, което показахме с Пламен Майстора, е една порочна практика, от която страдат много хора. Те трябва да са защитени и да се чувстват сигурни, именно това се очаква от институциите. Не е редно хора като нашия „герой“ в репортажа да се чувстват защитени и безнаказани и да вършат подобни нередности“. Това коментира пред Карлово ТВ карловската журналистка Зорница Акманова по повод ужаса, който вчера изправи на нокти и репортери, и полиция.

Както първо Карлов ТВ съобщи, в 2.30 миналата нощ е бил запален автомобилът й -„Ауди А4“, паркиран пред дома на Зорница. Скъпото возило е напълно изгоряло, в близост до него при огледа ченгетата намериха парцал и шише със следи от запалителна течност. За 24 часа бе арестуван Пламен Димитров-Майстора.

Мъжът бе показан в репортаж на Господари на ефира след серия оплаквания от него. По жалбите в прокуратурата обаче разследващите са отказвали да образуват досъдебни производства. Има съмнения, че причина за това е приятелката на Майстора, която е административен секретар в прокуратурата в Карлово.

Вчера приятелката на Пламен Димитров е подала молба за напускане на работа, която е била приета. Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров разпореди пълна проверка по жалбите и сигналите, подавани в подбалканския град срещу Майстора. Той стана известен с това, че е лъгал с години клиентите си, измисляйки си повреди на колите им, за да из измъква още и още пари.

В сряда автосервизът, който е работел незаконно, беше запечатан със заповед на кмета Кабаиванов. Същата нощ колата на Зорница беше изпепелена. Към момента Майстора не се признава за виновен. Очаква се днес прокуратурата в Пловдив, която пое случая, да прецени дали да повдигне обвинение на автомонтьора.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче