Секции

26 April 2024 06:34

Акция на ченгетата, тарашиха къщи и магазини в Христо Даново и Хисар

Специализирана полицейска операция срещу контрабандата на акцизни стоки бе проведена вчера в областта. Общо са иззети над 7500 къса цигари, близо 33 килограма насипен тютюн, 200 килограма начупена листна маса и 10 литра алкохол, всички без български бандерол.

В областния град са били проверени два магазина на ул. “Струма” и на бул. “Никола Вапцаров” и две къщи в квартал “Столипиново”. Инспекции са извършени също в кафене в Куклен, частни адреси в Асеновград, Хисаря и селата Христо Даново и Калековец, а в село Ягодово била засечена улична търговка на нелегални папироси.

По-голямата част от безакцизния тютюн – 13 килограма в насипно състояние и 200 килограма начупени листа, била открита в дома на 41-годишен пловдивчанин на ул. “Грамос”, а в жилището на негова 57-годишна съседка на ул. “Бъндерица” са намерени близо 800 къса саморъчно свити цигари и 6 машинки за пълнене на заготовки.

От цигарите значително количество - 2500, били конфискувани от търговски обект на бул. “Никола Вапцаров” в Пловдив. Да предлага за продажба 1420 папироса пък в Ягодово била заловена 61-годишна жителка на областния град. По случаите са започнати две бързи и досъдебно производство и 7 предварителни проверки.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче