Секции

24 April 2024 10:02

Пуснаха от ареста Пламен Майстора(ВИДЕО)

Пламен Димитров-Майстора бе освободен от ареста с решение на Районния съд Карлово. Магистратите му определиха парична гаранция в размер на 2 000 лева и на лицето му цъфна широка усмивка, видя Карлово ТВ.

И на влизане, и на излизане от съдебна зала обаче той не пророни и дума пред журналистите. Държавното обвинение каза, че ще прецени дали да обжалва мярката в Окръжен съд-Пловдив. Според прокурора престъплението, което Пламен Димитров е извършил, е тежко, защото е обществено опасно и извършвано дълго време.

Самият Димитров поиска да излезе на свобода, защото се грижел за баща си, който бил инвалид, за болната си майка и за възрастната си баба. Не смятал, че е извършил каквото и да е престъпление.

Припомняме, че Майстора е държал с месеци и години коли на свои клиенти, измисляйки си несъществуващи повреди и искайки все повече и повече пари. Бяха изброени поне десетина свидетели, оплакали се от него и дейността на незаконния му автосервиз.

Пред съда защитата на обвиняемия-адвокат Васил Василев каза, че постоянният арест е прекалено тежка мярка за този вид престъпление. Прокурорът обаче го контрира, като заяви, че има наличие на данни за измама и обвинението може да се преквалифицира в по-тежко. За такова престъпление законът предвижда до 2 години затвор или пробация.

Както първо Карлово ТВ съобщи, 37-годишният мъж, собственик на незаконен автосервиз, бе арестуван по подозрение, че е запалил луксозната кола на репортерката на "Господари на ефира" от Карлово - Зорница Акманова. До момента той не се признава за виновен за палежа на колата на репортерката на Господари на ефира.

Междувременно тече пълна проверка на прокуратурата в Карлово, която главният прокурор Сотир Цацаров разпореди. Причината е, че са подавани множество жалби срещу Майстора, че си измисля повреди по колите на хората, за да им измъква още пари, но местните магистрати са отказали да образуват досъдебни производства.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче