Секции

30 April 2024 14:49

В Карлово започва изграждането на нова пешеходна зона в центъра

В Карлово започва изграждането на пешеходна зона по ул.„Водопад“. Това съобщи за Радио”Фокус” – Пловдив Красен Краев, началник отдел “Планиране и разработка на проекти и програми” към общината. От 15.00 часа ще бъде направена първа копка на обекта, който е част от инвестиционната програма на община Карлово, финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“.

„Улицата ще се превърне в една пешеходна зона, която ще бъде най-красивата част в града”, каза Краев. Тази улица се намира в централната градска част на Карлово и започва от площад „20-ти юли”. Предвидено е настилката са е цветна, около нея ще има зелени пространства, пейки и зони за отдих. „В проекта са включени общо девет обекта. По някои вече се работи, други предстоят, каза Красен Краев.

В петък ще бъдат направени още две първи копки – в едно училище и в една детска градина, където започва изграждане на площадки от образователната инфраструктура. Предвижда се във всяка една детска градина в Карлово да бъде изградена по една нова детска площадка, а в училищата – спортни площадки, тенис на корт. Спортна зала пък ще бъде изградена в СУ” Васил Левски” в Карлово./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче