Секции

08 May 2024 01:04

Десетки твърдят, че са станали жертва на измамник в социалните мрежи

Десетки хора твърдят, че са измамени от човек, представящ се в социалните мрежи като Александър Николов, съобщава bTV. Съмненията са, че той старателно е изградил фалшив образ и че зад него стои някой друг или дори добре организирана престъпна група.

Александър Николов, на 35 години, е изключително активен в социалните мрежи. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е служител в компании като „Еърбъс”. Започва да предлага евтини самолетни билети, разполагайки с личните данни на хората, които му се доверяват.

„Проверявайки впоследствие, се оказа, че въобще билети не е имало, не е имало резервация, абсолютно нищо”, казва Габриела, която е изгоряла заедно съпруга си с 4000 лева за билети до Мексико. Според нея схемата действа от над 5 г. По думите й снимките в профила в социалните мрежи категорично не отговарят на действителния човек.

Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов каза, че лицето е установено и текат оперативни мероприятия по установяване на свидетели и разпитите им. Той не коментира дали човекът е същият като от снимките в социалните мрежи, нито пък дали е лицето от снимка в интернет, за която се твърди, че е истинска на измамника.

Според шефа на ГДБОП става дума за класически измамник. По думите му за момента има данни, че е действал сам, а не става въпрос за организирана група. Не са малко хората, които са измамени с различни суми, сред тях има и журналисти, каза още директорът на ГДБОП./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче