Секции

25 April 2024 18:48

Ето как се променя Карлово и общината: Направиха първа копка на улица Водопад(ВИДЕО)

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и заместник-областният управител Евелина Апостолова дадоха старт на проекта, който ще обнови пешеходната зона по улица „Водопад“. Обекта е част от инвестиционната програма на местната власт и е финансиран от програма Региони в растеж. Новата придобивка ще бъде цялата в цветя, красива и достъпна за всички-и за майки с колички, и за инвалиди.

В словото си Кабаиванов припомни, че по този проект вече няколко улици се ремонтират, предстои реконструкция и на други. Изброи какво се прави и в селищата на общината. Средствата са част от 16-те милиона, осигурени за Карлово от държавата. Ремонтът на пешеходната зона трябва да приключи напролет догодина.

В петък ще бъдат направени още две първи копки – в едно училище и в една детска градина, където започва изграждане на площадки от образователната инфраструктура. Предвижда се във всяка една детска градина в Карлово да бъде изградена по една нова детска площадка, а в училищата – спортни площадки, тенис на корт. Спортна зала пък ще бъде изградена в СУ” Васил Левски” в Карлово.

Днес събитието уважиха представители на фирмата-изпълнител, ресорният заместник-кмет Данка Зидарова, колегата й Антон Минев, председателя на ОбС Карлово Теодор Шойлеков, общински съветници.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче