Който ограничава желанията си, той е винаги достатъчно богат.


Волтер

Карлово с нов кмет за един ден

За десета поредна година община Карлово е домакин на инициативата “Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. 18 ученици от СУ “Васил Левски” и СУ “Христо Проданов” имаха възможността да участват в един реален работен ден от управлението на общинска администрация.

Добромир Петров ученик от 11 „а” клас в СУ “Христо Проданов” зае ключовата позиция - Кмет на община Карлово. Виктория Събева от 11 клас в СУ „Христо Проданов”, Виктория Василева и Борислава Фимова от 9 клас в СУ „Васил Левски” станаха заместник- кметове на общината, а Диляна Димитрова от 11 клас на СУ „Христо Проданов”– секретар.

Останалите ученици бяха разпределени в дирекция “Административно, информационно и правно обслужване”, дирекция “Хуманитарни и социални дейности”, дирекция “Финансово стопански дейности”, отдел “ Природни ресурси, екология и земеделие”, отдел “Канцелария”, звено “Инспекторат” и Общинска библиотека. Учениците имаха възможността да покажат своите умения и самостоятелно да изпълнят поставените им задачи.

Д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово връчи на участниците Сертификати за участие в инициативата, Паметен бележник посветен на 180 години от рождението на Васил Левски и значка с образа на Апостола. Той им пожела да завършат образованието си с отличен успех за да бъдат добре подготвени и да преодоляват трудностите в живота, да постигнат мечтите си и реализират поставените си цели.

Кметът каза на учениците, че винаги са “добре дошли” в общинска администрация и е готов да изслуша всички техни идеи и предложения. Събитието се състоя в зала „Васил Караиванов” пред служителите от общинска администрация, които днес празнуват 12 октомври – Ден на българската община.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят.

В нея винаги се включват, както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Мисията на фондацията е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Ръководители на учениците в инициативата „Мениджър за един ден” 2017 година в Карлово са преподавателите Цветанка Златанова от СУ „Христо Проданов” и Спаска Бистрашка от СУ „Васил Левски”.

 

Новини от региона:

Нечувано зверство проявили ромите от Баня, докато пребивали горските(ВИДЕО)

Първо в Карлово ТВ: Психично болен от Каравелово къта цяло снаряжение в дома си, отправя сексуални намеци на жени

Клисура: Задава се празник на картофа

Добра новина от Хисар: С близо 6 милиона ремонтират общинските пътища

Кметът Кабаиванов с поздрав за Деня на българския лекар

Среднощен грохот в Хисаря: 100-годишно дърво падна върху хотел/СНИМКИ/

Директорът на музея в Клисура: Приключва ремонтът на две важни исторически сгради

Още...

Днес Ви питаме:

Можете ли да си позволите почивка на море това лято?

Да

Не

Нямам мнение

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Общество
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив