Секции

29 March 2024 13:30

Карлово с нов кмет за един ден

За десета поредна година община Карлово е домакин на инициативата “Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. 18 ученици от СУ “Васил Левски” и СУ “Христо Проданов” имаха възможността да участват в един реален работен ден от управлението на общинска администрация.

Добромир Петров ученик от 11 „а” клас в СУ “Христо Проданов” зае ключовата позиция - Кмет на община Карлово. Виктория Събева от 11 клас в СУ „Христо Проданов”, Виктория Василева и Борислава Фимова от 9 клас в СУ „Васил Левски” станаха заместник- кметове на общината, а Диляна Димитрова от 11 клас на СУ „Христо Проданов”– секретар.

Останалите ученици бяха разпределени в дирекция “Административно, информационно и правно обслужване”, дирекция “Хуманитарни и социални дейности”, дирекция “Финансово стопански дейности”, отдел “ Природни ресурси, екология и земеделие”, отдел “Канцелария”, звено “Инспекторат” и Общинска библиотека. Учениците имаха възможността да покажат своите умения и самостоятелно да изпълнят поставените им задачи.

Д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово връчи на участниците Сертификати за участие в инициативата, Паметен бележник посветен на 180 години от рождението на Васил Левски и значка с образа на Апостола. Той им пожела да завършат образованието си с отличен успех за да бъдат добре подготвени и да преодоляват трудностите в живота, да постигнат мечтите си и реализират поставените си цели.

Кметът каза на учениците, че винаги са “добре дошли” в общинска администрация и е готов да изслуша всички техни идеи и предложения. Събитието се състоя в зала „Васил Караиванов” пред служителите от общинска администрация, които днес празнуват 12 октомври – Ден на българската община.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят.

В нея винаги се включват, както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Мисията на фондацията е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Ръководители на учениците в инициативата „Мениджър за един ден” 2017 година в Карлово са преподавателите Цветанка Златанова от СУ „Христо Проданов” и Спаска Бистрашка от СУ „Васил Левски”.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче