Карлово с нов кмет за един ден

За десета поредна година община Карлово е домакин на инициативата “Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. 18 ученици от СУ “Васил Левски” и СУ “Христо Проданов” имаха възможността да участват в един реален работен ден от управлението на общинска администрация.

Добромир Петров ученик от 11 „а” клас в СУ “Христо Проданов” зае ключовата позиция - Кмет на община Карлово. Виктория Събева от 11 клас в СУ „Христо Проданов”, Виктория Василева и Борислава Фимова от 9 клас в СУ „Васил Левски” станаха заместник- кметове на общината, а Диляна Димитрова от 11 клас на СУ „Христо Проданов”– секретар.

Останалите ученици бяха разпределени в дирекция “Административно, информационно и правно обслужване”, дирекция “Хуманитарни и социални дейности”, дирекция “Финансово стопански дейности”, отдел “ Природни ресурси, екология и земеделие”, отдел “Канцелария”, звено “Инспекторат” и Общинска библиотека. Учениците имаха възможността да покажат своите умения и самостоятелно да изпълнят поставените им задачи.

Д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово връчи на участниците Сертификати за участие в инициативата, Паметен бележник посветен на 180 години от рождението на Васил Левски и значка с образа на Апостола. Той им пожела да завършат образованието си с отличен успех за да бъдат добре подготвени и да преодоляват трудностите в живота, да постигнат мечтите си и реализират поставените си цели.

Кметът каза на учениците, че винаги са “добре дошли” в общинска администрация и е готов да изслуша всички техни идеи и предложения. Събитието се състоя в зала „Васил Караиванов” пред служителите от общинска администрация, които днес празнуват 12 октомври – Ден на българската община.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят.

В нея винаги се включват, както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Мисията на фондацията е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Ръководители на учениците в инициативата „Мениджър за един ден” 2017 година в Карлово са преподавателите Цветанка Златанова от СУ „Христо Проданов” и Спаска Бистрашка от СУ „Васил Левски”.

 

Новини от региона:

Изложба на израелски открития е подредена в Карловската галерия (видео)

Увеличава се броят на доброволците на Български червен кръст в региона

Карловски ученици с вечер под надслов „Апостола - близък и далечен“

Книги за военната история дари министър Красимир Каракачанов

Интерактивна табела, посветена на Васил Левски, бе открита в Куртово на Сирни Заговезни

Поклон, Апостоле!

На Сирни Заговезни кметът Дойнов поведе кукерите от „Сопотските чичовци“

Още...

Днес Ви питаме:

Пазим ли новите детски площадки?

Благодарим Ви за гласуването

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Общество
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Времето
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай