Секции

16 July 2020 16:15

Със 130 хиляди лева местната власт в Карлово обнови отделението по хемодиализа

Процедурите на пациентите на хемодиализа вече се извършват в обновеното отделение в МБАЛ "Д-р Киро Попов-Карлово" . Както Карлово ТВ съобщи, новата придобивка бе открита тържествено преди дни. Отделението е преместено от сградата на Медицински център 1 ЕООД в основната сграда на болницата и настанено в просторно и отлично обзаведено помещение.

„За създаването на по-добри условия за пациентите, лекарите и медицинските сестри, отделението бе организирано в друго помещение. За целта общината осигури на МБАЛ "Д-р Киро Попов" 130 хиляди лева, средствата са от общинския бюджет и се предоставят с решение на Общинския съвет“, това заяви на откриването кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

„Убеден съм, че част от пациентите, които се пренасочиха към други здравни заведения, докато създадем по-добри условия, ще се върнат отново в карловската болница, която обслужва населението на Карловска и Сопотска община, но също и на общините Хисаря, Калояново, Пирдоп, допълни кметът.

Кабаиванов, заяви, че вече е имал разговор с министъра на икономиката, на болницата в Карлово да бъдат осигурени още четири нови апарата за хемодиализа.

Сега отделението разполага с осем хемодиализни апарата, четири от които са от преди две години, с тях болницата се оборудва по мащабен европейски проект за медицинска апаратура, припомни управителят на МБАЛ "Д-р Киро Попов" д-р Христо Пелев.

А екипът, който работи е отлично подготвен, допълни той. Д-р Пелев благодари на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и на местна власт за осигуряването на по-добри условия за лечение на пациентите и работата на медицинските екипи.

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче