Секции

18 April 2024 16:31

Ето кои училища и детски градини ще бъдат ремонтирани в община Карлово

В Карлово стартира проект за подобряване на образователната инфраструктура. Както съобщихме, две официални церемонии на първи копки бяха направени в ДГ “Слънце” и СУ “Васил Левски”. Проектът “Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в Карлово и филиали” е финансиран от Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020 г.”

Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов представи целите и основните дейности на проекта и поясни, че той е много важен, защото децата са най-важни. “В изработения Интегриран план за градско възстановяване и развитие основно място заема образователната инфраструктура.

Това са: СУ “Васил Левски”, в което е предвидено санирането на учебните корпуси, изграждането на спортна зала, изграждането на три спортни площадки в двора и тенис корт на покрива на спортната зала.

Изграждане на още няколко спортни площадки е предвидено в училищата “Райно Попович” и “Св. св. Кирил и Методий”. Предстои и реновиране на плувния басейн в СУ “Христо Проданов”, който ще бъде използван от всички ученици в Карлово.

В обектите от образователната инфраструктура влизат всички детски градини в града, като за всяка група на тези детски градини ще се изгради подходяща спортна площадка със съвременни уреди, където децата безопасно ще могат да спортуват.

Правим същия ремонт на детската градина в кв. Сушица. Разширяваме и ремонтираме съществуващия корпус на детската градина в село Розино... Искам да поздравя всички проектанти, строители и надзорници. Да се поздравим с проекта и да си пожелаем бърза, ползотворна и качествена работа.” – каза още д-р Кабаиванов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче