Секции

28 April 2024 03:06

Фурор и водопади от цветя на юбилейната фото-изложба на студио Обрейков

Юбилейна фото изложба – 70 години фото студио “Обрейков” бе официално открита в ОХГ Карлово от Лили Обрейкова – дъщеря и творчески наследник на фамилната традиция фотографи. Заместник-кметът на общината Антон Минев връчи на Лили Обрейкова поздравителен адрес от името на д-р Емил Кабаиванов, в който бе написано: “Вашият баща Христо Обрейков е емблематично лице в град Карлово. Поколения карловци са възпитавани във високи критерии към естетиката, благодарение на магнетичните му фотографии...Нека всяка направена от Вас снимка остави белег на щастие и вдъхновение в сърцето на човек. Желая Ви просперитет и удоволствие от Вашата работа! Честит юбилей!”

Във фото изложбата бяха включени фотоси от много старо Карлово, снимки на Христо Обрейков, които са черно-бели и оцветявани от самия него и техниката, с която той е работил и са се копирали черно-белите снимки. Представени бяха и фотоси от новата цветна фотография, направени от Лили Обрейкова.

На юбилейното събитие присъстваха още директори на училища и детски градини, представители на държавни и частни учреждения, приятели и клиенти на семейство Обрейкови, десетки жители на Карлово. Фото изложбата ще продължи до 30-ти октомври и всеки желаещ може да я разгледа в Общинска художествена галерия Карлово.

Очаквайте видео!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш. Помнете че всичко започва от една мишка.


Уолт Дисни