Секции

29 March 2024 03:29

Войводите от Карлово скочиха заради кървавата драма край Баня, искат правосъдие!

С остра реакция по повод днешния скандал край Баня, в който тълпа роми преби служители на Горско стопанство Хисар, излезе ВМРО Карлово. „Това е тихата война, в която цигани избиват българи, докато вторите говорят за толерантност и си забиват главата в пясъка. Битов инцидент ще го нарекат, някой все пак ще отнесе някаква минимална присъда... и какво? Жертвите на тази война няма да се вдигнат от гробовете, те ще се увеличават, а ние ще сме в дълбока летаргия. Синдромът на сварената жаба е всъщност синдром на избиваните българи. Сега БХК дори могат да скочат срещу горските стражари, защото са си позволили да възпрепятстват представители на безнаказания етнос. Могат да осъдят държавата, ако все пак си свърши адекватно работата в изцяло незаконното гето на град Баня.

Ако не се съвземем от будната кома, ако държавата ни не смени курса, просто ще чакаме следващите жертви, ще палим свещи и ще дописваме списъка.

Още днес внасям питане до кмета на общината за незаконното строителство в това гето.

Местната организация на ВМРО ще следи случая и ще настоява за адекватни действия от страна на институциите за установяване, задържане и подвеждане под наказателна отговорност на извършителите на поредния брутален случай на циганска агресия. Тези случаи станаха системни и се отличават с особена жестокост. Продължаваме да настояваме за засилено присъствие на специализираните полицейски сили в циганските гета“.

Светлозар Янков: Председател на ВМРО Карлово

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче