Секции

24 April 2024 14:56

В Карлово отдадохме почит към загиналите от 28-ми Стремски пехотен полк(ВИДЕО)

За първи път в Карлово бе отслужена панихида в памет на загиналите воини от 28-ми Стремски пехотен полк взели активно участие в освобождението на Източните Родопи. Церемонията се проведе в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – достоен наследник на воините от 28 –ми Стремски пехотен полк. Слово произнесе кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

„Тези, които загинаха от 28-ми Стремски пехотен полк и хилядите чеда на майка България, тръгнаха да осъществят големия идеал, който стоеше пред Българската държава след нейното Освобождение. Идеалът, да бъдат обединени в една държава всички територии, гранични на България тогава, в които живее традиционно българско население. В които стотици години е живяло българско население и които винаги са били част от майка България…

Да бъде вечна паметта на загиналите от 28-ми Стремски пехотен полк за свободата, независимостта и целостта на България. Вечна памет!“, бяха думите на кмета пред присъстващите гости и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Отец Марко Тодоров-архиерейски наместник на Карловска духовна околия, отслужи Заупокойна панихида в памет на загиналите.

На ритуала присъстваха генерал Константин Попов - народен представител и Председател на комисията по отбрана, д-р Емил Кабаиванов-кмет на община Карлово, депутати от 44-то Народно събрание, генерал Пламен Йорданов-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, общински съветници.

В знак на признателност бяха поднесе венци и цветя пред „Паметника на загиналите воини във войните 1912-1918 г.”.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче