Секции

25 April 2024 14:36

Нечувано зверство проявили ромите от Баня, докато пребивали горските(ВИДЕО)

Янко Петков, Иван Тодоров, Чавдар Тодоров и Ганчо Насков са част от ромите от Баня, които нападнаха и пребиха зверски горските служители от Хисар. Днес те се изправиха пред съда в Карлово с искане да излязат от ареста. Ромите твърдяха и адвокатите им твърдят, че нямат вина и не те, а горските са ги нападнали и набили. Пред съда беше пълно с роднини на обвиняемите, които казаха пред Карлово ТВ, че са дошли да си "приберат момчетата".

Лелята на Иван и Чавдар Тодорови коментира, че нейните племенници не участвали в побоя и били напълно невинни. Адвокат Димитър Будаков, който защитава Янко Петков-Шогуна, заяви пред медията ни, че клиентът му е напълно невинен и не е участвал в побоя, а разтървавал биещите се.

Постоянен арест за четиримата задържани поиска районният прокурор на Карлово Димитрина Шекерева. Тя цитира част от показанията на пребитите горски служители от Хисар, които буквално са били помлени от тълпата разбеснели се роми.

Пенчо Цъцаров, който е със счупена ръка, е казал: „Изведнъж пристигна озверяла тълпа. Имах чувството, че цялата махала е там. Радвам се, че останахме живи, мислех, че всеки момент ще умрем“. Друг потърпевш казва, че е благодарен на Бог, че са се измъкнали и че ако са били останали още малко, сега са щели да бъдат мъртви. Горските със страх ще изпълняват вече служебните си задължения.

Ромите не са били 40, а много повече. Според свидетелите отпред вървели мъжете, въоръжени с камъни и колове, а отзад жените. Крещели и викали неистово. Горските служители, които разпитвали за незаконен добив на дърва малолетно момче, се уплашили за живота му и го скрили в една от колите. То самото казало по време на разпита, че ромите са счупили колата с камъни и изпаднало в ужас. Баща му пристигнал и започнал да вика, че ще избие горските, в този момент настанало адското меле.

Най-агресивен от всички бил Янко Петков – Шогуна, за който адвокатът му твърди, че е разтървавал биещите се. Защитата на ромите иска те да бъдат освободени с мотива, че седмината горски служители първи нападнали тълпата освирепели, а част от клиентите им били с болни деца и нямало кой да се грижи за семействата им. Съдът остави и четиримата в ареста.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче