Секции

04 May 2024 14:57

Стотици аплодираха празника на картофа в Клисура(ВИДЕО)

В Клисура за 31-ви сезон се проведе лразник на картофите и земеделските производители. Хубавото време и богатата празнична програма събраха на площада в планинския град стотици хора, дошли от цяла България. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави земеделските производители, благодарение на които се организира този празник.

Град Клисура е известен не само с патриотичното си и борческо минало, но и с отглеждането на едни от най-вкусните картофи в цяла България. През 1986 година група ентусиасти, по инициатива на тогавашния директор на музея в Клисура Христо Енчев и на столичния адвокат Иван Шабанов, в Труфчевата къща е направен първият и единствен до момента Музей на картофите. Още същата година в началото на есента започва и провеждането на лразника на картофите, посветен на местното трудолюбие и плодородие.

Наред с празничната програма организаторите бяха подготвили изложбите „Детска есенна фантазия“, „Кулинарните специалитети на есента“, „Природни феномени от земеделските стопанства“ и „Килимарството в Клисура“, а кметът на град Клисура Генка Тодорова награди най-талантливите участници в тях.

В лразника участваха деца от детска градина „Ана Козинарова“, ученици от ОУ „Христо Г. Данов“, Женска певческа група „Детелина“, камерен танцов ансамбъл „Розова долина“ към НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ гр. Карлово и танцов ансамбъл „Кремиковци“. Народното веселие продължи с оркестър „Развитие“ от гр. Стражица.

На лразника присъстваха кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Антон Минев и Стойо Карагенски, народният представител Веска Ненчева, заместник-командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков, общински-съветници, кметове на населени места граждани и гости на Клисура.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Е, не може всеки ден да ти се случва нещо незабравимо, но пък няма да имаш и за какво да се оплакваш. ;)