Секции

26 April 2024 23:52

Младежите от Калофер вече имат свой кът за културни прояви и спорт

Калофер е 9-я град, който се сдоби с младежко пространство „Фонтаните_Мястото“, създадено по проект “The Spot” (“_Мястото“). Проектът се осъществи от сдружение „Млади, активни, креативни“ с помощта на много активни доброволци от града под наставленията на урбаниста Тодор Кесаровски и с финансовата подкрепа на сдружение „БГ Бъди активен“ Пловдив.

Проектът премина през три етапа в периода от 18 септември до 21 октомври - анкета и допитване до местните младежи какво искат да има в създаден в градинката зад Даскал Ботевото училище, обществено обсъждане, за да се реши точно какви структури ще се изградят и физическа намеса и преобразяване на мястото, според желанията на местните младежи.

Градинката зад Даскал Ботевото училище символично е разделена на две части – едната част е предназначена за културно-творчески изяви, където бяха поставени интерактивни структури, които могат да се използват за седалки в лятното кино, за сценични и творчески изяви, за дискусии и литературни четения или просто за приятелски разговори.

В тази част бяха поставени и къщичка за споделяне на книги, изложбени пана, пейки, маса с шах и табла. В другата част бе създаден истински Паркур парк за физическа активност, в който има лост, успоредка, тенис на маса, slikeline (въже, по което да ходят и да тренират равновесие и концентрация) различни по височина и форма структури, които се използват от младежите за free run (свободно бягане) и красиви акробатични салта във въздуха. Паркът вече е любимото място на младите хора от Калофер.

Паркът бе открит с водосвет и богата програма от самодейците на читалище „Христо Ботев – 1869“ , а кметът на града г-н Румен Стоянов отряза лентата с пожелание към младежите да бъдат все така активни, креативни и инициативни, да пазят и доразвиват парка и да го използват със здраве и без инциденти. Народният представител Веска Ненчева подари на младежите огромна торта, а общинският съветник Светлозар Янков изпрати поздравителен адрес.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче