Секции

09 May 2024 03:53

В Карлово ще се проведе среща за зимното поддържане

Първа работна среща във връзка с подготовката за зимата и зимното поддържане ще се проведе в петък, от 10 часа в община Карлово. Това съобщи в предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус”- Пловдив зам.-кметът Стойо Карагенски. На срещата ще присъстват представители на поддържащата фирма, на контролиращото звено, на отдели от Общинската администрация, отговарящи за това.

Предстои да бъдат обсъдени доста проблеми от миналата година и успешното им решаване. „Миналата година имахме тежка зима. Оказа се, че не е достатъчен броят на машините за почистване, че някои от тях са с недостатъчна мощност. На някои места се получиха коловози, които нямаше как да се премахнат, самите снегопочистващи машини не можаха да стигнат до някои селища в общината”, каза Карагенски.

Всичко това предизвика остри реакции у хората и общинските съветници. Карагенски каза още, че има сведения, че управителят на фирмата, която се занимава със снегопочистването в общината, се е завърнал тези дни от Германия, където е бил за закупуване на нови машини.

На тази работна среща ще се обсъжда още дали фирмата ще остане да работи на пет опорни пункта, както досега, или ще се разкрият още, тъй като територията на общината е голяма и трябва да се обхване цялата. Ще се докладват и количествата сол и гранули, закупени за зимното почистване./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий