Секции

19 April 2024 02:24

Вижте кои ремонти ще бъдат изпълнени в Карлово до Коледа

Около 80% от дейностите по проект “Благоустроена градска среда на град Карлово”, част от инвестиционната програма, ще бъдат изпълнени до Коледа, при хубаво време. Това съобщи в предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус”- Пловдив зам.-кметът Данка Люртова. „Ще остане само улица „Водопад”, по която има най-много работа и която е най-дълга като отсечка”, каза Люртова.

Тя уточни, че обновяването и модернизацията на инфраструктурата на града е приоритетен проект, с цел лесен достъп до административни услуги и възможност на граждани с увреждания да имат достъп до площадните пространства в града. До 15 дни ще започнат дейности по емблематичната улица ”Водопад” в Карлово. По дължината на пешеходната зона ще бъде изградена велоалея, ще се запазят дърветата, като е предвидено и графично оформление на пешеходната зона от естествен камък.

До средата на месец ноември ще приключи работата по ул. „Тодор Каблешков”, където се извършва реконструкция на тротоари и пътна настилка. До момента улицата е била с гранитен паваж, който е премахнат. На 80% са завършени тротоарите по тази главна за Карлово артерия.

Улица „Тодор и Ана Пулеви“ свърза градската част със Старинно Карлово. По тази улица се предвижда пренареждане на уличната паважна настилка.

Ще бъде нареден гранитен паваж, по дължината на улицата ще бъдат засадени нови видове растителност. На 90% са приключили дейностите по ул. „Александър Стамболийски“, която също е главна артерия. Там също се пренарежда паважа, а новата настилка ще бъде в различни гами, дърветата по дължината на улицата също ще се оформят.

До края на месец ноември ще приключи и работата по ул.“Дружба“. Там се предвижда подмяна на тротоарите и преасфалтиране.

Дейностите по улица „Хан Аспарух“ ще приключат до средата на месец ноември, каза Люртова, като уточни, че там е изпълнена над 60% от работата.

Улица „Васил Левски“ е изпълнена на 50%. Там се поставя естествен камък и се пренарежда паважа. Облагородява се и пространството пред църквата „Света Богородица“, ще бъдат поставени и нови пейки, ще се реставрира чешмичката.

След средата на ноември започват и дейностите в междублоковите пространства по проекта.

„Работи се усърдно, стараем се да приключим навреме, за да няма повече неудобства за хората”, каза Данка Люртова. При положение, че времето се влоши и завали сняг обектите ще бъдат замразени. Средствата по проекта “Благоустроена градска среда на град Карлово” са в размер на 4 млн. и 200 хил. лева./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче