Секции

18 May 2024 12:02

От ВМРО-Карлово искат засилена охрана след циганското меле

След кървавото меле в Баня, в което група цигани пребиха служители на горското стопанство при опит за предотвратяване на незаконна сеч, общинският съветник от ВМРО – БНД в Карлово Светлозар Янков изпрати писмо до депутата от „Обединени патриоти“ Александър Сиди. В писмото се настоява за спешни мерки за прекратяване на циганския тормоз в региона, засилено полицейско присъствие и разкриване на полицейски участъци в проблемните села в общината.

Община Карлово е една от най-големите по територия и население в България, като в същото време в нея има цели села с преобладаващо циганско население. Случаите на кражби, побои и убийства там са ежедневие, а това насажда етническа нетърпимост и страх у хората. Ето защо от ВМРО – Карлово са категорични, че е настъпил моментът за по-сериозни стъпки в посока защита интересите, живота и здравето на населението в общината.

В писмото си Янков засяга и проблема с незаконните постройки. Той предлага за награждаване пострадалите горски стражари, което ще стимулира тях и колегите им да не си затварят очите при следващи такива нарушения.

Александър Сиди от своя страна незабавно внесе питане до вътрешния министър Валентин Радев с искане за точни и ясни отговори на повдигнатите от карловци въпроси.

Припомняме, че авторът на писмото до народния представител – Светлозар Янков, реагира с остра декларация след побоя в Баня и още тогава постави на дневен ред темата за по-сериозна охрана в общината./Източник: Факти

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче