Секции

03 May 2024 16:36

Браво: Ученик от Проданов със специална награда от национален конкурс

Никола Николов от XII Б клас на СУ "Христо Проданов" - Карлово спечели специалната награда от националния конкурс „Времена и будители“, който се организира за първа година от Националния музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово. Събитието се проведе под патронажа на МОН. В конкурса взеха участие над 200 ученика от цялата страна и извън граница, които се състезаваха в две категории: „Постер“ и „Мултимедийна презентация“.

Наред с I, II и III място в двата модула, беше учредена и специална награда – Грамота и Почетен знак на Националния музей. С тях бяха отличени – Никола (за отличен творчески подход, пълнота на представянето, оформление и отлични дигитални умения) и българското училище „Никола Вапцаров“ в град Никозия-Кипър.

Наградите бяха връчени от заместник – министъра на образованието и науката Деница Сачева. Тя поздрави всички присъстващи и посочи, че целта на Деня на будителите е не само да се обърнем към историческата си памет, а и младите хора сами да намерят своите будители.

Всички отличени имаха възможност да разгледат и фото-експозицията „Отдаденост”, посветена на Пенка Касабова – първата българка с висше образование по специалността „Предучилищно възпитание“. На откриването на изложбата и награждаването присъстваха още областният управител и заместник-областният управител Невена Петкова и Мария Пенева, заместник – кметът на Габрово Нела Рачевиц, началникът на РУО – Габрово Георги Маринов, директорът на НМО – Габрово Мая Карагьозова, директорът на Музей „Борис Христов“ Ирена Драгостинова и депутати.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче