Секции

20 April 2024 05:01

Карлово получи ценни исторически дарения

Дългогодишната изследователка на живота на Васил Левски и носител на Наградата на Карлово за 1997 г., писателката Мерсия Макдермот, дари на община Карлово книгата си „Апостолът на свободата“. Подаръкът бе връчен на заместник-кмета Стойо Карагенски от Иван Тренев, който посети авторката в Англия, където тя живее. При посещението си той занесе на голямата приятелка на Карлово и на България Грамота от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов за проявено и доказано родолюбие и патриотизъм в професионалната и обществена дейност и вярност към заветите на Апостола на свободата и по повод 180 години от рождението му.

Други две ценни издания бяха дарени на Исторически музей – Карлово в Деня на народните будители. Рядко издание на Български речник от карловеца д-р Иван Богоров и Биографичен очерк на Брайко х. Генов от Никола Славчев, издание на Карловското Народно Читалище „Васил Левски“ от 1938 година дари на директорката на музея Мария Деянова сливенчанина Георги Мъндев

Даренията бяха направени в къщата на Райно Попович в Карлово, където Георги Мъндев и Иван Тренев получиха уникални, калиграфски написани грамоти, подпечатани с червен восък.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче