Секции

28 March 2024 14:21

Пишем по-рано писмата до Добрия старец

Който иска подарък от Дядо Коледа, тази година ще трябва да му напише писмо по-рано. А той самият вече е съставил отговора си. Докато в предишни години кампанията за най-красиво писмо до Белобрадия старец стартираше в началото на декември, този път организаторите я изместват с цял месец напред. Посланията вече се събират, а крайният срок е 11 декември.

Целта е да изберем най-красивите и оригинални писма в навечерието на Коледа, а не да връчваме награди след Нова година като преди, обясни говорителят на „Български пощи” ЕАД Дора Цветкова.

Още в началото на идната седмица в Централна поща под тепетата ще бъде поставена пощенска кутия за Добрия старец, увери Диана Ранчева от тукашния екип „джуджета”, които обработват всяка зима писмата на децата. Посланията могат да се пуснат в кутията от кампанията или пък наистина да се пратят по пощата от всеки районен клон. Ако на плика е изписан адресът в Лапландия на латиница, марката трябва да е от левче. Ако адресът е на български и марката е от 65 ст., писмото ще получи отговор от тукашните „сътрудници” на Дядо Коледа и ще участва в състезанието за най-оригинално и красиво послание. Отговорът вече е съставен и всеки момент шарените писъмца от Дядо Коледа в отговор на детските молби ще бъдат доставени в цялата страна. Миналата година пощенските служители в Пловдив са обработили между 1200 и 1300 писма до Белобрадия старец./Източник: в.”Марица/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче