Секции

26 April 2024 12:13

Кметът на Карлово с глоба за непочистено дере

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов ще трябва да плати глоба от 3000 лв. за натрупано огромно сметище в дерето край ромската махала.

Проверката на коритата на реките и деретата в района е извършена на 3 май т. г. от служители на РИОСВ след издадена заповед на министъра на околната среда и водите речните корита да бъдат почистени. След като нерегламентираното сметище било намерено, на Емил Кабаиванов бил написан акт, защото поддържането на коритата в добро състояние е задължение на съответните кметове.

Кметът обжалвал и пред Карловския районен съд били изтъкнати аргументите, че в района били извършвани многократни проверки, били поставяни табели, забраняващи изхвърлянето на отпадъци, както и контейнери за смет, дерето било почиствано и в рамките на обществената инициатива „Да изчистим България“, но всичко това не дало резултат. Съдът обаче намира, че взетите от Кабаиванов мерки са недостатъчни, и потвърждава глобата. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив. /Източник: в.”Марица”/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче