Секции

25 April 2024 22:02

Община Карлово оказва пълно съдействие на учебна компания „ДЕНК“

Заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски покани в своя кабинет ученическия екип на учебна компания „ДЕНК“ от СУ „Васил Левски“, която спечели първо място в Световната седмица на предприемачеството, чийто официален домакин за страната е Джуниър Ачийвмънт България. Учениците представиха своята иновативна идея за създаване на мобилно приложение пред специалисти от различни отдели и бяха уверени от заместник-кмета, че ще получат пълна подкрепа и съдействие от страна на община Карлово.

В учебната компания „ДЕНК“ от СУ „Васил Левски“ участват ученичките от 12-ти клас Виктория Спасова, Озода Мунавар, Денислава Колева, Айшен Бозали и Таня Василева. Тяхната идея е да разработят мобилно приложение под формата на игра, чрез което да се удовлетворят интересите на различни групи потребители в областта на туризма и да се провокира по-голям интерес към Карлово и региона.

Община Карлово и Фондация Джуниър Ачийвмънт България подписаха споразумение за партньорство през месец януари 2017 г. Целта е ефективно сътрудничество между двете страни в процеса на обучение на младежите по предприемачество. В тази връзка община Карлово винаги ще подкрепя учебните компании от карловските училища и напълно ще съдейства за тяхното явяване на регионални, държавни и европейски състезания./Източник: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче