Секции

20 April 2024 17:04

Нов закон за горивата ще се бори със сивия сектор у нас, който в момента е над 30%

Над 30 % е сивият сектор в пазара на горива у нас, съобщи председателят на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев. За да бъде разрешен проблема е подготвен изцяло нов Закон за горивата, който ще бъде представен до края на месеца. Целите и предизвикателствата пред петролната индустрия не само в България, но и цяла Европа бяха обсъдени на среща на Ръководния орган на Европейската петролна асоциация в София, чийто домакин за пръв път беше България.

От две години се подготвя специален закон за горивата, като проектът вече е факт и ще бъде внесен в парламента до края на месеца. Основната цел е държавата да се пребори със сивия сектор на пазара на горива у нас. Това стана ясно по време на срещата на ръководствата на Европейската петролна асоциация и националните асоциации, която за първи път се проведе в София. По официални данни на финансовото министерство една трета от търговците работят в сивия сектор. Според бранша става въпрос за над 40% от пазара.

Борбата със сивия сектор е един от основните приоритети на правителството, подчерта енергийният министър Теменужка Петкова. А че тя е успешна говори и фактът, има ръст на икономиката и се събират повече средства, с които се финансират важни сектори като образованието например. /Източник инфо и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче