Секции

07 May 2024 00:59

Вучич: Мирът и стабилността в Западните Балкани са основният ни интерес

Мирът и стабилността в Западните Балкани са основният интерес и на Сърбия, и на Европейския съюз, заяви днес сръбският президент Александър Вучич след среща в Брюксел с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, съобщи Танюг.

Вучич добави, че се надява всички в региона да разберат, че с непрекъснато връщане към миналото се губи много време, което е необходимо за изграждане на по-различно и по-добро бъдеще.

"Аз нямам никакви илюзии. За нас ключовият въпрос остава да опазим мира и стабилността, преди всичко мира в Босна и Херцеговина, и да видим какво ще правим с Косово", каза Вучич. Той добави, че косовският въпрос е много тежка задача "за една глава" и затова в страната е започнал вътрешен диалог, в който може да участва целият народ.

След срещата с Могерини Вучич ще разговаря и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ще участва в заседание на Северноатлантическия съвет, на което ще бъдат обсъдени обстановката в региона, вътрешните реформи в Сърбия и отношенията между Белград и Москва. /Източник инфо и снимка: Днес +/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче