Секции

24 April 2024 15:50

Здравко Димитров: Да почетем жертвите на пътя на 19 ноември

ОБРЪЩЕНИЕ

по повод Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП – 19 ноември 2017г.

Уважаеми Кметове на общини и населени места,

Дами и господа от Област Пловдив,

Обръщам се към вас по повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва с решение на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя на месец ноември.

Моят апел към вас е да отбележим този ден във всяко населено място от областта, за да засвидетелстваме своята почит към загиналите при ПТП, да изкажем съчувствие към пострадалите и да утешим техните близки и роднини, защото мъката и страданията са големи и оставят незаличими следи в живота им.

В мирно време ПТП са най-нелепата причина, която води до отнемане на най-скъпото - човешкия живот. Ето защото безопасността е грижа и задължение на всички ни - от компетентните органи, обществените организации и медиите, до образователните институции и отделното семейство. Не случайно БД се определя като споделена отговорност и нейното подобряване не е по силите на нито една институция или организация.

Пловдивска област поради своето географско разположение и важните транспортни артерии, които минават през нея, се явява място, в което се концентрира изключителен трафик на МПС, а от там и предпоставки за възникване на тежки ПТП.

В този смисъл Денят за възпоминание на жертвите от ПТП е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от отговорно отношение и култура в движението по пътищата.

Призовавам още веднъж да пазим както своя живот и здраве, така и живота и здравето на останалите участници в движението, да обучаваме и подготвим своите деца и членове на семействата ни и не създаваме предпоставки за ПТП, защото всеки живот си заслужава това.

Здравко Димитров - Областен управител на Област Пловдив

/Източник инфо и снимка: в.”Марица”/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче