Военнослужещите с по-високи заплати през 2018 (видео)

За увеличение на заплатите на военнослужещите, както и за назначаване на нови хора, в бюджета за 2018-та и за следващите години са предвидени по около 100 милиона, това каза Константин Попов – председател на парламентарната комисия по отбрана на Народното събрание на среща с ръководството на община Карлово. Той поясни, че в страната ще бъдат приети още 1300 човека.“Знаем, че 61-ва механизирана бригада в Карлово има голяма нужда от попълване на състава. Предстои разпределение от Щаба на отбраната през Сухопътни войски и съм сигурен, че за Карлово ще има достатъчно бройки, за да бъдат проведени конкурсите и назначенията“, допълни той.

В навечерието на празника на Сухопътни войски – 19 ноември, Комисията по отбрана на 44-ото Народно събрание проведе изнесено заседание в Карлово. Народните представители се срещнаха с ръководството на общината. На председателя на комисията, генерал Константин Попов, бе връчен почетния знак на града на Апостола от кмета д-р Емил Кабаиванов. „За нас винаги е било чест и гордост, че Карлово е един от големите военни гарнизони на България. Става такъв след Освобождението, продължава да бъде такъв и днес. В Карлово се намира елитното подразделение на Българската армия, 61-ва механизирана бригада. Стараем се да помагаме и да бъдем заедно с тях в празнични и тежки моменти“, подчерта кметът на общината при посрещане на парламентарната комисия.

Пред народните представители д-р Емил Кабаиванов постави въпроса за по-голяма оперативна самостоятелност на командирите на гарнизони при предотвратяване на последствия от бедствия, аварии и катастрофи, в които да се ангажират заедно с местната власт. Кметът благодари от името на гражданите за добрата съвместна работа досега с военното подразделение и парламентарната комисия по отбрана. Председателят й ген. Попов му подари монета - специален знак на Народното събрание.

Народните представители посетиха 61-ва механизирана бригада, където проведоха изнесеното заседание.

Гостите положиха цветя на паметника на Васил Левски.

 

Днес Ви питаме:

Пазим ли новите детски площадки?

Да

Не

Нямам мнение

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Общество
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Времето
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив

В основата на всяка мъдрост е търпението.


Платон