Секции

19 August 2018 12:49

Военнослужещите с по-високи заплати през 2018 (видео)

За увеличение на заплатите на военнослужещите, както и за назначаване на нови хора, в бюджета за 2018-та и за следващите години са предвидени по около 100 милиона, това каза Константин Попов – председател на парламентарната комисия по отбрана на Народното събрание на среща с ръководството на община Карлово. Той поясни, че в страната ще бъдат приети още 1300 човека.“Знаем, че 61-ва механизирана бригада в Карлово има голяма нужда от попълване на състава. Предстои разпределение от Щаба на отбраната през Сухопътни войски и съм сигурен, че за Карлово ще има достатъчно бройки, за да бъдат проведени конкурсите и назначенията“, допълни той.

В навечерието на празника на Сухопътни войски – 19 ноември, Комисията по отбрана на 44-ото Народно събрание проведе изнесено заседание в Карлово. Народните представители се срещнаха с ръководството на общината. На председателя на комисията, генерал Константин Попов, бе връчен почетния знак на града на Апостола от кмета д-р Емил Кабаиванов. „За нас винаги е било чест и гордост, че Карлово е един от големите военни гарнизони на България. Става такъв след Освобождението, продължава да бъде такъв и днес. В Карлово се намира елитното подразделение на Българската армия, 61-ва механизирана бригада. Стараем се да помагаме и да бъдем заедно с тях в празнични и тежки моменти“, подчерта кметът на общината при посрещане на парламентарната комисия.

Пред народните представители д-р Емил Кабаиванов постави въпроса за по-голяма оперативна самостоятелност на командирите на гарнизони при предотвратяване на последствия от бедствия, аварии и катастрофи, в които да се ангажират заедно с местната власт. Кметът благодари от името на гражданите за добрата съвместна работа досега с военното подразделение и парламентарната комисия по отбрана. Председателят й ген. Попов му подари монета - специален знак на Народното събрание.

Народните представители посетиха 61-ва механизирана бригада, където проведоха изнесеното заседание.

Гостите положиха цветя на паметника на Васил Левски.

Днес Ви питаме:

Доверявате ли се на спасителите на плажа?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Понякога да си добре възпитан означава просто да търпиш лошото възпитание на другите.


Хорас Джексън Браун