Секции

29 March 2024 16:31

СУ „Васил Левски“ проведе кръгла маса(видео)

СУ „Васил Левски“ в Карлово проведе кръгла маса на тема: „Да споделим – различните семейства“ по повод Деня на християнското семейство 21 ноември.

„Тази година акцент е обучението на различните, на специалните деца и нуждите, които те имат. А това са изключителната ни любов и разбиране към тях. Важно за възпитанието на младите хора е да ги научим на добротворчество и в същото време да им покажем пътя, по-който трябва да вървят напред“ , каза за Карлово ТВ Мариана Манчева – директор на СУ „Васил Левски“.

Учители, родители и специалисти обсъждаха и разговаряха по темата и търсиха начин по-лесно и резултатно да се решават въпросите, свързани с децата, които имат специфични потребности.

Специален гост бе Владислава Цолова, председател неправителствената организация „Стъпка за невидимите деца на България“ и съучредител на фонд за деца с аутизъм. Тя сподели своя личен опит и обясни, че целта на фонда е да събира дарителски средства, които да ползват нуждаещите се от терапия деца.

Според директора на СУ „В. Левски“ един от основните проблеми за решаване е, че обществото ни понякога реагира непозитивно към тези деца и техните родители. Трябва да се научим на толерантност и да знаем, че различните деца и родителите им имат нужда от нашето съдействие. Те се нуждаят от доброто ни отношение, а не от изолацията, споделя Манчева.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче